CPMA Reminder: Capsaicin Is Prohibited

Published: September 19, 2019 12:18 pm EDT

The Canadian Pari-Mutuel Agency has issued a reminder to veterinarians and horsepeople in the nation's racing industry that capsaicin is a prohibited substance in Canadian racing.

The contents of the CPMA reminder appear below in both English and French.


Capsaicin Advisory

The Canadian Pari-Mutuel Agency (CPMA) is advising veterinarians and racehorse trainers and owners that capsaicin is a prohibited substance in Canada due to its painkilling properties. Veterinary products containing capsaicin are not approved for use in Canada. Products containing capsaicin should not be administered to a racehorse.

Capsaicin is an extract from chili peppers that can be found in topical creams available over-the-counter in pharmacies.

Capsaicin can be detected in official samples, and may result in a positive test.

The CPMA strongly recommends that you consult your veterinarian on any decision to administer supplements or medications to a horse.

If you have any questions or concerns, please contact CPMA by telephone at 1-800-268-8835 or by email at [email protected].


Avis concernant le capsaïcine

L’agence canadienne du pari mutuel (ACPM) prévient les vétérinaires, entraîneurs et propriétaires de chevaux de course que le capsaïcine est une substance interdite au Canada dû à ses effets antidouleur et qu’aucun produit vétérinaire n’est approuvé au Canada. Un produit contenant le capsaïcine ne doit pas être administré à un cheval de course.

Le capsaïcine est un extrait de piments forts pouvant être trouvé dans des crèmes topiques et disponible en vente libre dans des pharmacies.

Le capsaïcine peut être détecté dans des échantillons officiels et peut entraîner un résultat positif à un test de dépistage.

L’ACPM recommande fortement de consulter votre vétérinaire avant de décider d’administrer un supplément ou un médicament à un cheval.

Si vous avez des questions ou des préoccupations, n’hésitez pas à communiquer avec l'ACPM au 1 800 268 8835 ou par courriel à [email protected].


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